Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Σεβασμός στην Τρίτη ηλικία

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλοί συνάνθρωποί μας ιδιαίτερα της τρίτης ηλικίας, επιλέγουν, ή άλλοτε τους επιβάλλεται λόγο τον ευεργετικών και θεραπευτικών τους ιδιοτήτων, πραγματοποιήσει  κάποιων Ιαματικών μπάνιων, στα πλουσιοπάροχα φυσικά ιαματικά λουτρά του τόπου μας. Αλυκές, Τουρλίδα, Παλιούρι, Αιτωλικό κλπ.
Μόνο που κανείς ως σήμερα, δεν έχει μεριμνήσει σωστά και αποτελεσματικά, προσφέροντας σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, κάτι μηδαμινό.
 Κάτι που αυτοί οι Άνθρωποι ΑΞΙΖΟΥΝ, λίγων ίσκιο, ίσως και νερό. (ΥΠΑΡΧΗ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΙΚΡΟ, τις ώρες Αιχμής, καλύπτει περίπου το 20% των παραβρισκόμενων, συνανθρώπων μας)
Επιτέλους στις ήμερες που όλοι μας εκφράζουμε ότι την χώρα μας την έχει οδηγήσει εδώ το προσωπικό εγώ,  ότι λείπει στην πράξει η αγάπη, σεβασμός, ανθρωπιά, και φιλότιμο. Ας δώσουμε τον αυτονόητο ΣΕΒΑΣΜΟ, στην γενιά του πραγματικού μόχθου της χώρας μας, την γενιά και τους Ανθρώπους που στο πετσί τους έχουν βιώσει αρκετό ήλιο, ήλιο μόχθου.
Να είστε σίγουροι, πως όποιες για το νόμο διαδικασίες χρειάζονται για την δημιουργία ενός στεγάστρου και ενός με ένα τσιμέντο καθαρισμού στην συγκεκριμένες περιοχές ξεπερνιούνται εύκολα, η παραμερίζονται, απέναντι στο ότι αυτό δημιουργούνται για την θαλπωρή ανθρώπων
Πως κύριοι τον αρχών του τόπου, εκπρόσωποι οργανώσεων, φορέων κλπ. εκφράζετε ότι αγωνιάτε για το μέλλων του τόπου, όταν δεν αγωνιάτε για τον ίδιο τον άνθρωπο που ζει σε αυτών, όταν δεν βλέπετε, προτείνετε και ενεργείτε προς τον αυτονόητο σεβασμό σε αυτών.
Χωρίς να τα μηδενίζουμε όλα και όλους, ο Δήμος Οινιαδών προς τιμή του έχει μεριμνήσει δημιουργώντας κάποια υποδομή στην Περιοχή του Παλιούριου (Νεοχώρι) μόνο που εκεί, είναι δύσκολο να μεταβούν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, διότι δεν υπάρχει συγκοινωνία, που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν.
Ευχόμαστε να κινηθούν σύντομα οι αρμόδιοι και αυτή οι άνθρωποι να δουν λίγη δροσιά έναν ίσκιο που τους αξίζει.
 Δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο μεγάλο το κόστος, ενός έργου πραγματικής προσφοράς! και αν λόγο κρίσεις είναι δύσκολο να βρεθούν τα χρήματα στα ταμεία, ευχόμαστε και ελπίζουμε σε όλους τους φορείς, έμμισθους αιρετούς κλπ.
Επίσης δεν διστάζω να πω, ότι προσωπικά το έχω αναφέρει σε πολλούς αιρετούς τις περιοχής, δεν είδαμε όμως να δημιουργείτε κάτι, έστω για ίσκιο, παραμερίζοντας το νερό, ότι σωστό θα ήταν να υπάρξει και τρόπος οι άνθρωποι αυτοί να μην διασχίζουν με κίνδυνο τον δρόμο για να αποβιβαστούν, η επιβιβαστούν στα Μ.Μ.Μ.
Το Αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι, όλοι γνωρίζουν ότι ήταν και είναι Περήφανα Γερατειά του τόπου μας.
Ευχόμαστε όλοι όσοι αρμόδιοι που διασχίζουν τις περιοχές αυτές, να μην κλίνουν εκ της απέναντι του προβλήματος, παραλήψεις κλπ.