Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Πίτα και μαχαίρι στην Αχαΐα, δίνει η επιλογή της υποψηφιότητας Κατσιφάρα.

Την στιγμή που στον Καλλικράτη γινόμαστε κομμάτι του πάζλ, Πίτα και μαχαίρι στην Αχαΐα, δίνει η επιλογή της υποψηφιότητας Κατσιφάρα.

Απαγκιστρωμένοι από κάθε λογική εκδικήσεως και απαλλαγής ευθυνών, όλοι μας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας πρέπει επιτέλους  να αναζητήσουμε το κάθε τι που μας καθιστά ουραγούς των εξελίξεων, το ότι αξιόλογοι συνάνθρωποι μας δεν στηρίζονται όσο θα έπρεπε.
Χωρίς  σε καμία των περιπτώσεων να θέλουμε να μειώσουμε την υποψηφιότητα του εξαίρετου κυρίου Κατσιφάρα στην διεκδίκηση του Αιρετού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, μπαίνοντας σε λογικές καταστροφολογίας προεξοφλώντας καταστάσεις, δίνοντας την εντύπωση ότι λειτουργούμε με κριτήρια προσωπικών συμφερόντων, τοπικιστικού χαρακτήρα κλπ.
Ξεπερνώντας αληθείς, η ψευδής φήμες, δημοσιεύσεις και λογικές,  εσωτερικών αψιμαχιών στο ΠΑΣΟΚ, βέτο κριτήρια πληθυσμιακού χαρακτήρα κλπ. Κάθε τι που ο καθένας μας να μπορεί εύκολα κατά την γνώμη του να του δώσει μια λογική απάντηση. Σίγουρα κανείς (και ιδιαίτερα αουτσάιντερ) δεν θα ήθελαν τον κάθε συνδιεκδικητή η αντίπαλο ισχυρότερο αύριο, ίσως ότι η επιλογή Αχαιού βασίζετε στην πληθυσμιακή υπεροχή της Αχαΐας έναντι τον άλλων νομών, αποφυγή σύγκρουσης Σώκου - Κατσικόπουλου κλπ.
Σαν δημοκράτες πολίτες του νομού Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να πούμε, φτάνει, ως εδώ, θα αφήνουμε τα κλειδιά στην πόρτα και θα μας φταίει ο κλέφτης.
 Ξεπερνώντας λιπών κάθε τι που μας καθιστά ουραγούς τον εξελίξεων, πρέπει, όλοι μας επιτέλους να  αναζητήσουμε τις δικέ μας παραλήψεις στο κόψιμο της υποψηφιότητας του κ. Σώκου, ενός ανθρώπου που η διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση 
Τι έκανε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας και οι κατά τόπους τοπικές οργανώσεις, για στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Σώκου, όταν όλοι γνώριζαν ότι φορείς και επιτροπές της Αχαΐας ασκούσαν με κάθε τρόπο πίεση για υποψηφιότητα Αχαιού κλπ.
Ποιος έθιξε ότι με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για την απορροφητικότητα κονδυλίων, ότι η Αιτωλοακαρνανία για πρώτη φορά πρωταγωνιστή  και είναι έτοιμη στον προγραμματισμό του ΕΣΠΑ.  
Μπορεί για πολλούς ο κ. Σωκος να είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας Ανθρώπου, με υπερβολική Πίστη στον εαυτό του, κανείς όμως δεν μπορεί να του αναίρεση ότι είναι στιγμές (που έστω και για ιδίου όφελος) λειτουργεί σαν υπηρέτης, εργάτης της αυτοδιοίκησης.
Όλοι αναγνωρίζουμε στην κυβέρνηση τον αγώνα που δίνει για την μεγάλη μεταρρύθμιση που φέρει το σχέδιο Καλλικράτης. Όταν όμως κόβεις από αυτήν αξιόλογους ανθρώπους, ένα από τα κορυφαία στελέχη σου στην  αυτοδιοίκηση, δίνεις την αφορμή να σου πουν, που είναι η Δίκαια Κοινωνία, ότι ίσως και για να αποφύγεις πιέσεις και καταστάσεις, επιλέγεις Αρεστούς.
Για τους παραποιητές τον προαναφερθέντων μου, αφορμή της επιστολής μου δεν είναι η ουδέποτε ιδιαίτερες σχέσεις μου με το τον κ. Σώκο, αλλά το ότι για άλλη μια φορά κάποιος αξιόλογος Αιτωλοακαρνάνας δεν τυγχάνει της αντιμετώπισης που του αξίζει. Για τον κ. Σώκο εξάλλου μιλούν η
Εύχομαι στον νέο περιφερειάρχη, να δει τις δυνατότητες κάθε περιοχής, να τις προστατέψει να τις αναπτύξει και να τις προβάλει, μετατρέποντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα       
Ολόκληρη η δυτική Ελλάδα και ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της δικαιούται καλύτερη