Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δεν μας ρωτά κανείς, απλά κάποιοι επιλέγουν, σερβίροντας υποψήφιους.

Αναζητώντας τα κριτήρια επιλογής υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, θέλουμε να ρωτήσουμε κάθε αρμόδιο, υποψήφιους περιφερειάρχες, τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές, «που είναι οι περιβόητες διαβουλεύσεις» ποιά τα κριτήρια επιλογής προσώπων που θα εκπροσωπούν τον τόπο μας στο νεοσυσταθείς περιφερειακό συμβούλιο. 

Μέσα στον καταιγισμό τον σκληρών μέτρων που μας επιβάλλονται σήμερα, ξυπνά περισσότερο από ποτέ, κάθε  κοιμισμένη ως χθες ανοχή μας. Αναζητώντας από εδώ και στο εξής ποια τα κριτήρια επιλογής υποψήφιων για την εκπροσώπηση μας στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο, που όπως ακούγεται θα είναι η περιφερειακή μας κυβέρνηση.
Ποίοι θα είναι αυτοί που θα καλεστή κάθε έντιμος δημοκράτης πολίτης να επιλέξει, ποίος τους επέλεξε, υπήρξαν διαβουλεύσεις κλπ, η στο όνομα του στελέχους ενός μηχανισμού, κόμματος, αρεστού φίλου κλπ. θα καλεστούμε όλοι μας να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας.
Αναφερόμενος σε όλους τους πολιτικούς χώρους που επέλεξαν στήριξη σε, υποψήφιους περιφερειάρχες και ιδιαίτερα στο Πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα που προσωπικά στηρίζω, ρωτάμε που πήγαν οι ως χθες υποσχόμενες  διαβουλεύσεις που πήγε η συμμετοχική δημοκρατία κλπ. δεν είναι τυχαίο αγαπητοί, που όλα γίνονται τελευταία στιγμή, κλειδώνουν θέσεις μέσο πιέσεων και βέτο.
Τελικά οι επιλογές μας θα είναι για άλλη μία φορά, ανάμεσα σε κολλητούς,  αρεστούς τον κομμάτων και σε άξιους που αυτά τους έχουν καταξιωμένους; σε υψηλόβαθμες θέσεις, τους έχουν κάνει αναγνωρίσιμους για να βρίσκουν τα εργαλεία
Αναφερόμαστε στο περιφερικό συμβούλιο, διότι στα δημοτικά υπάρχει είναι κοντά μας τους γνωρίζουμε.
Επίσης για άλλη μία φορά δημόσια προτείνω σε κάθε υποψήφιο να πάρει τα δικά του προσωπικά μέτρα εφόσον κάποιοι εσκεμμένα κωφεύουν, αν θέλει να συμμετέχουμε στις διαδικασίες εκλογής στελεχών της αυτοδιοίκησης, δεν είναι δύσκολο